Egyptologie en Assassin’s Creed Origins

Egyptologie en Assassin’s Creed Origins

De nieuwe game Assassin’s Creed Origins speelt zich af in Ptolemeïsch Egypte onder de heerschappij van de laatste Cleopatra (VII). In het kader van de release zijn diverse Egyptologen gevraagd hun visie te geven op de historische achtergrond bij de game.

Op maandag 23 oktober stond Marein Meijer pers en publiek te woord bij de opening van de speciaal gemaakte expo op station Utrecht Centraal. Dit lees je hier en hier. Op vrijdag 27 oktober waren Nicky van de Beek en Fania Kruijf te horen in een reportage van het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1. Hierin bespreken ze de historische correctheid van het spel tegen de achtergrond van objecten in het Rijksmuseum van Oudheden. In een blog schrijft collega PhD-student Uzume Wijnsma bovendien over de boeiende samenkomst van spel en wetenschap.

Radio
Hoe historisch correct is Assassin’s Creed Origins?

Berichten
Opening van Assassin’s Creed Origins Expo
Assassin’s Creed Origins Expo op station Utrecht geopend

Blog
Gamend door het oude Egypte

De knikpiramide van Dashur, één Memnon-kolos en de tempel van Kom Ombo in een shot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *