Over deze website

Over deze website

Bedankt voor je interesse! Mijn naam is Nicky van de Beek en ik heb Egyptologie, archeologie, journalistiek en Digital Humanities gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Daarnaast heb ik opgegraven in Egypte en maak ik websites. Mijn passies zijn Egyptologie, schrijven, musea en het tot leven brengen van de oudheid met behulp van digitale methodes.

Graag deel ik mijn kennis met anderen. Ik geef daarom lezingen en workshops, begeleid reizen en kom wel eens op de radio. Op dit moment ben ik een boek aan het schrijven over een Egyptische tombe in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Hoe die tombe daar terecht is gekomen? Dat lees je in het boek!

Op deze website plaats ik duidelijke, wetenschappelijke informatie over het Oude Egypte. Het is een lopend project, dus nog niet af. Ik heb veel ideeën om de site uit te breiden, bijvoorbeeld met een ebook, podcast en filmpjes.

Mail me gerust met vragen of ideeën: mail@egyptologie.nu