Over de auteur

Over de auteur

Mijn naam is Nicky van de Beek en ik heb Egyptische taal en cultuur, archeologie en journalistiek gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Mijn passies zijn Egyptologie, schrijven en het tot leven brengen van de oudheid met behulp van digitale methodes.

Graag deel ik mijn kennis met anderen. Ik geef daarom lezingen en workshops, schrijf artikelen en Engelstalige blogs en soms kom ik op de radio. Op dit moment ben ik als PhD-student verbonden aan de Johannes Gutenberg Universiteit in Mainz, waar ik onderzoek doe naar landschap en klimaat in het oude Egypte.

Op deze website plaats ik heldere, wetenschappelijke informatie over Egyptologische onderwerpen voor een brede doelgroep. Het is een lopend project in mijn vrije tijd. Ik heb veel ideeën om de site uit te breiden, bijvoorbeeld met een podcast en filmpjes. Je kunt de auteur daarom ook steunen.

Heb je vragen of ideeën? Mail me gerust: mail@egyptologie.nu