Mijn naam is Nicky van de Beek en ik heb Egyptologie, archeologie en journalistiek gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Momenteel  ben ik als PhD-student verbonden aan de Johannes Gutenberg Universiteit in Mainz, waar ik onderzoek doe naar de weergave van landschap in Oudegyptische tombes.

Mijn passies zijn Egyptologie, schrijven en het tot leven brengen van de oudheid met behulp van digitale methodes. Als freelancer heb ik vaak websites gemaakt voor onderzoeks- en educatieprojecten.

Graag deel ik mijn kennis met anderen. Ik geef daarom lezingen en workshops, schrijf artikelen en Engelstalige blogs en soms kom ik op de radio.

Voor deze website schrijf ik heldere, wetenschappelijk verantwoorde artikelen over Egyptologische onderwerpen voor een brede doelgroep, van scholieren tot geïnteresseerden. Het is een lopend project in mijn vrije tijd. Ik heb veel ideeën om de site uit te breiden, bijvoorbeeld met een podcast en educatieve filmpjes. Daarom is het ook mogelijk de auteur te steunen.

Heb je vragen of ideeën? Mail me gerust: mail@egyptologie.nu