Over deze website

Over deze website

Bedankt voor uw interesse! Ik ben Nicky van de Beek en ik heb Egyptologie, archeologie en journalistiek gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Mijn passies zijn Egyptologie, schrijven, musea en het tot leven brengen van de oudheid met behulp van digitale methodes.

Graag deel ik mijn kennis met anderen. Ik geef daarom lezingen en workshops, schrijf artikelen en blogs en soms kom ik op de radio. Op dit moment ben ik een boek aan het schrijven over een Egyptische tombe in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Hoe die tombe daar terecht is gekomen? Dat leest u in het boek!

Op deze website plaats ik heldere, wetenschappelijke informatie over het oude Egypte. Het is een lopend project, dus nog niet af. Ik heb veel ideeën om de site uit te breiden, bijvoorbeeld met een podcast, filmpjes en e-book. U kunt de auteur ook steunen.

Heeft u vragen of ideeën? Mail me gerust: mail@egyptologie.nu