Musea

Museumnieuws

Frankrijk

In het Franse plaatsje Vif (Isère) opent eind mei het familiehuis van Champollion als museum. Het museum zal gewijd zijn aan het ontstaan van de Egyptologie en het werk van de broers Champollion. Voor deze gelegenheid heeft het Louvre 82 stukken beschikbaar gesteld als bruikleen.

Meer over de verbouwing van het huis tot museum

Musée Champollion

In Musée Granet in Aix-en-Provence is de tentoonstelling Pharaon, Osiris et la momie verlengd tot 26 september. De tentoonstelling bevat 200 stukken waaronder de sarcofaag van Ptahirdis, funeraire beelden en canopenvazen, en een gemummificeerde varaan(!).

Een voorproefje van de tentoonstelling

De tentoonstelling in Musée Granet

Zwitserland

In Basel is deze maand de vaste tentoonstelling Ägypten: 3000 Jahre Hochkultur am Nil geopend. In de vernieuwde galerijen zijn 600 artefacten te zien verdeeld over zes themagebieden.

Een impressie van de nieuwe opstelling

De nieuw Egypte-opstelling in Basel

Italië

Zolang we fysiek museumbezoek moeten missen is het mogelijk om virtueel door het Egyptisch Museum in Turijn te struinen. Door filmpjes en 3D-modellen krijg je meer informatie over veel van de voorwerpen.

Bekijk de virtuele tour

Virtueel bezoek aan het Egyptisch Museum in Turijn

Nederland

De kleine tentoonstelling Verbeelding van Egypte in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is helaas een beetje ondergesneeuwd door corona. Gelukkig leidt conservator Daniel Soliman ons in tien minuten rond door middel van een informatief filmpje.

Bekijk de rondleiding

Een van de eerste afbeeldingen van de piramides van Giza door Cornelis de Bruijn

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *