Archeologie,  Nieuws

Gedecoreerde grafkisten ontdekt in Luxor

De archeologische missie van het Franse Instituut (IFAO) en de Universiteit van Straatsburg onder leiding van Frédéric Colin hebben een nieuwe ontdekking gedaan in de Assasif-necropool in Luxor. Drie gedecoreerde houten kisten kwamen aan het licht.

De bontgekleurde kisten dateren uit de 18e dynastie en zijn goed geconserveerd. Twee van de kisten behoren aan vrouwen toe. Op de zijkant van een van de kisten zijn rouwsters afgebeeld rond een boot met de sarcofaag van de overledene. Deze professionele klaagvrouwen konden worden ingehuurd bij de begrafenis.

Vorig jaar werd al een stenen stèle gevonden met namen erop van de eigenaren van een naburig graf, en twee gedecoreerde kisten, ook uit de 18e dynastie.

Originele bericht en foto’s

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *