Archeologie,  Nieuws

Archeologische sites geopend in Midden-Egypte

In Sohag in Midden-Egypte zijn twee archeologische sites geopend voor het publiek. Dit zijn de necropool van El-Hawawish in Achmim, en de Athribis-tempel 10 km ten zuiden van Sohag. De monumenten zijn gerestaureerd en gereed gemaakt om publiek te ontvangen. Er zijn zonneschermen en bankjes neergezet, een voetpad aangelegd en er is nu een parkeerplaats, een cafetaria en een bezoekerscentrum. Dit past in een plan van de Egyptische overheid om meer toeristen naar de regio te trekken.

In El-Hawawish bevinden zich rotsgraven uit het Oude Rijk en de Eerste Tussenperiode. Enkele tientallen van deze tombes zijn gedecoreerd met ‘scènes uit het dagelijks leven’ die o.a. de jacht, landbouw en voorbereidingen voor de begrafenis tonen. De kleur in sommige van deze tombes is goed bewaard.

De Athribis-tempel bestaat uit diverse monumenten uit de Ptolemeïsche tijd, zoals een tempel voor de leeuwengodin Repyt, een poort van Ptolemaeus VIII en een zogenaamde mammisi of geboortehuis waar de geboorte van een godenzoon werd gevierd.

Bronnen: Egypt Today | Luxor Times

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *