Archeologie,  Nieuws

Rotsgraven in Midden-Egypte

Egyptische archeologen hebben 250 rotsgraven ontdekt in El-Hamdiya, in de buurt van Sohag. De necropool beslaat een groot deel van de Egyptische geschiedenis, van de 6e dynastie tot de Ptolemeïsche Periode. De graven, die zich op verschillende niveaus in de rotswand bevinden, zijn sterk geërodeerd. Wel zijn er objecten gevonden zoals dagelijks aardewerk, miniatuurpotjes van albast, en resten van grafdecoratie uit het Oude Rijk.

Het gebied huisvest onder andere de tombes van de heersers van de 9e provincie in Boven-Egypte, toen zich hier een belangrijk administratief centrum bevond onder invloedssfeer van Abydos en Akhmim.

Foto’s: Luxor Times

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *