Archeologie,  Nieuws

Graf gevonden in Luxor

Wederom een nieuwe ontdekking in Egypte!

In Luxor heeft de Egyptisch-Spaanse archeologische missie geleid door José Galán een bijzondere houten kist uit de zeventiende dynastie gevonden (ca. 1580-1550 v.Chr). Afgelopen seizoen groef het team in de open hof van graf TT 11 van Djehuty toen de sarcofaag werd ontdekt. De kist was uit een enkele stam van de sycomoorboom gehouwen en beschilderd met wit en vanbinnen met rood. In de kist lag een zestienjarige vrouw met metalen oorringen. Daarnaast werden kettingen gevonden met kralen van faience, glas en halfedelsteen, en faience amuletten.

De vondst is gedaan in de begraafplaats Dra Abu el-Naga op de westoever van Luxor, het oude Thebe. Naast het graf bevond zich een offerkapel van mudbrick (in de zon gedroogde kleisteen). Ook werd een paar leren sandalen, leren speelballen, een shabti en een nog gesloten kleistenen kistje gevonden.

De sycomoorhouten kist

Het kleistenen kistje

Sieraden in het graf

Bronnen: Ahram Online | Egypt Today | See News

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *