Archeologie,  Nieuws

Nieuwe ontdekkingen in Saqqara

Ondanks het coronavirus zijn er pas nog nieuwe ontdekkingen gedaan in Egypte. In de oude begraafplaats Saqqara is een schacht ontdekt met daarin stenen sarcofagen en houten kisten met menselijke begravingen uit de Late Periode. Hoogtepunt was een enorme mensvormige kist met zwarte en goudgele beschildering (zie de link naar het filmpje).

Daarnaast zijn er 365 ushabti’s aangetroffen, sommige met een inscriptie in hiërogliefen, een houten obelisk met schilderingen van Isis, Nephtys en Horus, houten beelden van de god Ptah-Sokar-Osiris en drie canopenvazen.

De ontdekking werd gedaan in de heilige dierbegraafplaats in Saqqara. Eerder werd hier het gedecoreerde graf van Wahty ontdekt, en een cachette met mummies van heilige dieren en vogels. Wahty was een zogenaamde reinigingspriester uit de vijfde dynastie van het Oude Rijk.

De ontdekking werd online bekend gemaakt op 18 april, Werelderfgoeddag.

(Bron foto’s)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *