Archeologie,  Nieuws

Mummies ontdekt in Midden-Egypte

Van het Ministerie van Oudheden in Egypte

Archeologen van de Universiteit in Cairo hebben catacomben gevonden met ten minste 17 mummies bij Tuna el-Gebel, in de provincie Minya. De mummies dateren uit de Late Periode (664-332 v.Chr.) en zijn goed bewaard gebleven.

Enkele grafschachten leidden naar ondergrondse gangen waarin de ‘cachette’ met mummies zich bevond. Een cachette is een ongemarkeerd graf waarin meerdere mummies zijn begraven om ze te beschermen tegen roof. Ook werden kalkstenen en aardewerken sarcofagen gevonden en kisten voor het begraven van bavianen. Twee papyri met Demotisch schrift en gouden decoratie zijn ontdekt.

De ontdekking is uniek voor Midden-Egypte, waar niet eerder zo veel mummies bij elkaar zijn gevonden.

Foto’s: Egypt Today

Bronnen:
Cachette of 17 mummies unearthed in Egypt’s El-Minya
Ministry announces 18 mummies discovered in central Egypt

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *